Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Eksperimen : Vita lea merosakkan buah pinggang?

Assalamualaikum..

Baru-baru ini saya dapat kiriman gambar di bawah dari seorang rakan. Gambar tersebut yang dilakukan oleh salah seorang pengedar syarikat U membandingkan produk U dengan produk-produk lain. Hasilnya epal produk U kekal cantik manakala 2 lagi produk menghitamkan epal. Jadi, adakah benar vita-lea merosakkan buah pinggang?

Vita lea merosakkan buah pinggang

 

Adakah bahan dalam setiap produk itu sama? Adakah setiap produk mempunyai fungsi yang sama untuk dibandingkan?

Jom, kita ikuti pula hasil eksperimen rakan saya Puan Yana dari Vitamin Kita.

Puan Yana menggunakan 4 jenis produk Shaklee iaitu Garlic, Vitamin C Chew, SR Vitamin C dan Vita lea. Satu lagi cawan tidak diletakkan apa-apa, hanya air dan epal. Tak perlu dibandingkan dengan produk lain, yang mungkin kita tak pasti tentang kandungannya. Tapi kami yakin dengan Shaklee dan lebih tahu tentang produk Shaklee. Jadi, jom kita lihat hasilnya. (Gambar dan hasil eksperimen diambil dengan kebenaran Pn Yana)

Apa yang terjadi selepas 7 jam?

Vita lea merosakkan buah pinggang

  1. Garlic Complex – masih kekal sama
  2. Vitamin C Chew – masih kekal sama
  3. SR Vita-C – masih kekal sama
  4. Vita lea – mula kehitaman di sekeliling epal
  5. Air kosong – lebam dan lembik

Apa yang terjadi selepas 16 jam?

vita lea merosakkan buah pinggang

 

  1. Garlic Complex – masih kekal sama
  2. Vitamin C Chew – masih kekal sama
  3. SR Vita-C – masih kekal sama
  4. Vita lea – semakin kehitaman
  5. Air kosong – lebam, lembik dan mula berbau

Apa yang terjadi selepas 24 jam?

Vita lea merosakkan buah pinggang

  1. Garlic Complex – dah nampak kekuningan tapi epalnya tetap KERAS dan CANTIK
  2. Vitamin C Chew – MASIH KEKAL SAMA, macam takde apa yang berlaku
  3. SR Vita-C – MASIH KEKAL SAMA, macam takde apa yang berlaku
  4. Vita lea – semakin kehitaman
  5. Air kosong – lebam, lembik dan berbau busuk

Eh, jadi betullah Vita lea merosakkan buah pinggang? Alamak, macam mana ni? Dah banyak saya telan.

Ops, sabar sayang-sayang sekalian. Shaklee membelanjakan lebih USD250 juta untuk kajian dan penyelidikan produk-produknya. Dan lebih kurang 83,000 ujian makmal untuk kualiti dan bahan-bahannya. Malah siap ada Landmark Study dan terbukti berkesan. Takkan tiba-tiba boleh jadi membahayakan pula?

Tahukah anda, kebanyakan syarikat makanan tambahan TIDAK mempunyai saintis mereka sendiri, kebanyakkan produk dihasilkan dan dihantar ke badan-badan berwajib untuk diuji. Tetapi Shaklee mempunyai saintis mereka sendiri untuk membuat kajian produk, selepas itu dihantar pula ke badan berwajib seperti KKM untuk dapat kelulusan. Selagi, tidak diluluskan, produk TIDAK DIKELUARKAN walaupun dah habis stok dan pengedar terjerit-jerit tanya kenapa barang takde stok walaupun dah menunggu lama. 

Jadi, apa penjelasan kepada epal hitam Vita lea di atas?

Sebenarnya Vita lea mengandungi zat besi yang tinggi iaitu 9mg setiap kapsul. Zat besi atau iron ni pula mempunyai sifat pengoksidaan yang tinggi kerana sifat semulajadinya mudah bergabung dengan udara (cuba buka balik nota kimia masa form4 & form 5 dulu big grin  ) Sebab tu jika dibiarkan Vita lea di udara lama-lama, akan terbentuk bintik-bintik hitam pada permukaan Vita lea. Lebih mudah nak faham, besi pun kalau dibiarkan lama-lama di udara pun akan karat juga kan.

Vita lea merosakkan buah pinggangKita lihat pula apabila epal tersebut dipotong dua. Epalnya masih kuat seperti asal, cuma bahagian luarnya sahaja yang hitam kesan pengoksidaan. Berbanding dengan epal yang diletakkan air kosong sahaja, yang menjadi lebam, lembik dan berbau.

Zat besi pula sangat penting tau terutama kepada ibu hamil. Tak cukup zat besi boleh membahayakan ibu dan bayi. Jadi, jangan pandang remeh zat besi ni. Jadi jangan risau untuk ambil Vita lea ni ya.

 

Boleh juga baca info lanjut tentang Vita lea di sini.

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?