Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Bagaimana cara kurangkan bengkak gusi semulajadi?

Assalamualaikum..

Jumaat lalu, saya mengalami bengkak gusi di bahagian gusi gigi bongsu. Dah beberapa kali terfikir nak cabut tapi takut. Kali ni, sakit datang lagi. Terfikir-fikir bagaimana cara kurangkan bengkak gusi ni. Teringat sharing mentor saya, Kak Arnie yang menggunakan beberapa supplemen shaklee untuk membantu mengurangkan kesakitan.

Alhamdulillah, 2-3 hari kemudian lega sedikit. Isnin saya nekad untuk pergi check dan cabut gigi. Malangnya doktor kata ada infection dan ada nanah, tak boleh cabut lagi. Jadi, doktor hanya cucikan nanah dan akan hubungi semula untuk cabut gigi.

Bagaimana jangkitan terjadi pada gusi?

Bahagian belakang gusi iaitu di bahagian gigi bongsu biasanya sukar untuk digosok menggunakan berus gigi. Jadi, mudah untuk sisa-sisa makanan tertinggal dan dijangkiti bakteria. Ada juga keadaan gigi bongsu tak keluar habis dan masih ada selaput gusi yang menyebabkan sisa makanan mudah tersorok di bawah kulit.

Bengkak gusi

Keadaan gusi masih ada di atas gigi

 

Bagaimana cara saya kurangkan bengkak gusi secara semulajadi?

Saya hanya gunakan supplemen2 di bawah yang tentunya dari sumber semulajadi.

1. B Complex

Vitamin B12 turut dikenali sebagai vitamin tahan sakit (painkiller). Kajian juga menunjukkan pengambilan vitamin B12 memainkan peranan penting dalam fungsi normal otak, sistem saraf dan pembentukan darah. (sumber) Semasa sakit, saya ambil 2-3 biji serentak untuk membantu mengawal kesakitan.

2. Garlic Complex

Apabila bawang putih mentah diketuk/dipotong/dikunyah, ia menghasilkan satu sebatian sulfur aktif yang dinamakan Allicin. Allicin mempunyai fungsi antibiotik dan anti-kulat yang hebat. Namun, sebatian ini tidak stabil dan mudah berubah bentuk sekiranya cara penyediaan tidak betul. Bawang putih yang dimasak hampir tidak mempunyai Allicin kerana ia mudah dirosakkan oleh haba. Jadi, kita perlu mengambil bawang putih secara mentah untuk dapatkan khasiat Allicin ini. Sebab itu saya pilih untuk ambil Garlic Complex, lebih mudah dan kurang berbau. (sumber)

3. Ostematrix

Kajian menunjukkan Magnesium mampu membantu meringankan sakit kepala, kekejangan otot, ketegangan otot, dan ketegangan otot. Mereka yang mempunyai kekurangan magnesium mungkin mengalami ketegangan otot yang berlebihan, yang boleh mencetuskan kekejangan otot , kegelisahan dan tics. Pengambilan dos yang dicadangkan adalah 400mg magnesium sehari. 4 biji ostematrix membekalkan 1000mg kalsium dan 400 mg magneisum untuk keperluan setiap hari. (sumber)

cara kurangkan bengkak gusi

Satu set ini hanya RM162.25 dan anda akan dapat 120 biji B complex, 120 biji Ostematrix dan 60 biji Garlic Complex.

Jimat kan. Kesakitan pun cepat hilang. Lepas cabut gigi bongsu pun boleh juga ambil set ini untuk bantu kurangkan kesakitan. Selain tu  membantu meningkatkan taraf kesihatan keseluruhan juga.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?