Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung HUMANITARIAN CARE MALAYSIA BERHAD :
Maybank Islamic : 5515 7500 4299
Bank Islam : 1209 2010 0349 04
CIMB : 8602 135 592
Website: www.mycare.org.my

Assalamualaikum…

Saya notice, ramai juga mommies yang kena “bengkak susu” terutama selepas mencuba “TIPS EKSKLUSIF GBS – untuk BF moms”, kan? Alhamdulillah, murah rezeki anda…

Namun, bahaya juga jika dibiarkan berlarutan. Saya sendiri pernah bengkak susu dan terasa sakit sangat. Masa tu saya tuam tuala panas dan kerapkan bagi direct feed(DF) pada baby. Alhamdulillah, satu hari sahaja. Esoknya dah ok. Jika tuam dengan tuala panas tak menjadi, jom cuba “COLD METHOD” pula. Ini tips dari GenkiMomma.

Bagaimanakah caranya?

(1) Baring/ Lay down on flat surface.

(2) Lekapkan Ice Pack di kawasan payudara yang sakit/ keras/ bengkak tue. Saya gunakan ice pack dari Avent kerana ianya nipis (slim) dan mudah untuk kita lekap di payudara, atau selitkan ke dalam brassierre.

(3) Urut breast dari pangkal breast ke arah nipple. Sambil urut, tekapkan ice packs. Jika susah buat sendiri, minta bantuan hubby. Urut sampai ada susu terpancut keluar. Sometimes susu tak keluar sebab ada lubang susu tertutup. So, cuba bersihkan lubang nipple dahulu. Bila letak ice pack, kawasan yg sakit/ keras tue akan kurang rasa sakit bila di urut.

(4) Bila dah rasa kurang bengkak breast, cuba pam sekosong-kosongnya. Maybe try untuk dapat 2x let-down reflex (LDR).

(5) Kalau boleh, sentiasa letak ice pack for the whole day kat breast tue. Even waktu tidur malam pun.

 

Ini adalah pengalaman beliau sendiri. Beliau pernah jalani breast abscess operation early 2009, tetapi, BUKAN DISEBABKAN oleh Shaklee ya.

Instead, Shaklee helped her to heal faster after the operation (sampai jatuh cinta untuk menjadi Shaklee Distributor). So, lepas operate tue, sometimes kena clogged duct lagi, then, the doctor taught/ did this to her. Doktor taknak prescribe antibiotik dah – not good!

Anyway, jika still sakit, boleh jumpa doc dan minta antibiotik. Tapi, please inform doctor that you’re breastfeeding. Nanti mereka bagi antibiotik yang sesuai. Yang paling penting, jangan biarkan ia berlarutan, okey mommies… winking

Untuk mengelakkan clogged duct:

(1) Pastikan breast dikosongkan sepenuhnya setiap kali sesi perahan.
(2) Jika terasa sakit/ keras di sesuatu area breast yang disebabkan oleh clogged duct, cepat2 kosongkan breast, buat urutan samaada tuam dengan tuala panas ataupun guna “cold method” di atas.
(3) Jika cara no. 2 masih belum membantu, segera dapatkan rawatan doktor. Jangan lupa inform doktor bahawa anda ibu menyusu.
(4) Supplement yang membantu untuk clogged duct/ mastitis:
B-Complex, Vita-C & Lecithin (from kellymom.com)

*Source:
Breast Abscess and Mastitis
kellymom.com

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya di hanisamin@gmail.com atau SMS ke 010-4289601 (Hanis) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?