Order sekarang!


atau SMS/WhatsApp/Telegram :

010-4289601 (Hanis)

Best selling!!
Dapatkan info terkini segera..

* Setiap testimoni yang tertulis dalam laman web ini adalah pengalaman dari pelanggan sendiri dan hasil dari setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

PERHATIAN : Konsultasi selepas pembelian produk dan jadual pengambilan adalah khas untuk pelanggan kami sahaja. Sila rujuk pengedar anda untuk jadual pengambilan & kosultasi selepas pembelian. Terima kasih.
Free Palestine, Pray 4 Syria
Tabung Kecemasan Gaza Aqsa Syarif di sini :
http://on.fb.me/1jlP2li
Akaun Maybank Islamic : 551575-004299
akaun Bank Islam : 1209-20100-34904
email : projects@aqsasyarif.org.my

Tabung Kasih Ummah Syria
Bank Islam Malaysia Berhad
120290 100 63512
(Pertubuhan IKRAM Malaysia)
email : i4syria315@gmail.com

Pengalaman cabut gigi bongsu

Assalamualaikum…

4 hari sebelum umat Islam mula berpuasa, saya telah pergi ke klinik pergigian untuk cabut gigi bongsu. Setelah baca banyak pengalaman cabut gigi bongsu di internet, akhirnya saya buat keputusan untuk cabut juga setelah beberapa kali sakit disebabkan gigi tak muat keluar. Sebelumnya, saya pernah ke klinik gigi di dalam UiTM tapi katanya kena tunggu waiting list lebih kurang dalam 6 bulan. Akhirnya saya buat keputusan untuk ke Klinik Pergigian Siti Fauzian di seksyen 7. Doktornya memang sangat baik dan ceria. pengalaman cabut gigi bongsu   Alhamdulillah, saya punya keluar secara vertical dan dah keluar separuh. Cuma tak muat tempat untuk keluar lagi separuh, jadi kena buat minor operation untuk potong gusi dan keluarkan gigi tersebut. Semasa proses, diberi bius jadi memang tak rasa sakit. Dengar doktor kata, gigi pun mudah keluar. Proses jahit pun mudah. Alhamdulillah. Balik bius masih tak hilang, jadi masih boleh makan bubur dengan berhati-hati. Hilang je bius bari terasa sakit sangat-sangat. Terus ambil pain killer 2 biji. Sepanjang hari memang tak berapa ada mood dan banyak rehat je. Darah mengalir memang banyak.

Doktor pesan beberapa hari jangan makan makanan panas. Sebaiknya minum air sejuk bagi darah berhenti dan kurang sakit. Total kos tak sampai RM300 sebab doktor kata gigi mudah keluar. Kalau tengok range dia, doktor kata paling mahal pun dalam RM600. Bagi saya, ok lagi la sebab ada survey klinik lain, katanya minima RM1000 untuk gigi bongsu.

Hari kedua

Hari kedua pipi bengkak sangat sampai nak buka mulut pun sakit. Masih ada lagi darah yang keluar. Oh ye, doktor tak bagi antibiotik sebab ibu menyusu. Jadi saya ambil antibiotik semulajadi je iaitu Shaklee Garlic Complex. Sepanjang hari nak makan memang susah. Tak berselera nak makan. Oh ya, hari kedua ni juga saya dijangkiti selsema. Hingus mengalir macam paip.

Hari ketiga

Selain Garlic Complex, saya juga ambil Vit E untuk bantu kurangkan bengkak. Pipi masih bengkak. Dalam tengah hari, tiba-tiba saya demam menggigil disamping selsema. Tak tahan dengan pipi bengkak dan sakit, ditambah dengan demam, terus telan 2 biji panadol.

Hari keempat

Alhamdulillah, bengkak dah kurang dan dah tak sakit tapi masih susah nak buka mulut. Tiga hari sebelumnya saya makan bubur sahaja, sampai dah tak lalu makan bubur. Saya ni bukan peminat bubur. Hari keempat dan boleh kunyah nasi perlahan-lahan.

Hari kelima

Hari pertama umat Islam berpuasa. Masa puasa agaknya kurang minum air, tempat jahit terasa juga ngilu sikit-sikit. Baru saya terperasan, saya kena 2 jahitan tapi yang tinggal hanya 1 benang. Mungkin satu lagi dah tercabut yang menyebabkan tempat jahitan terbuka dan sisa makanan ada jatuh ke dalam lubang tempat gigi dicabut. Mungkin itu yang menyebabkan sakit dan bengkak lambat baik. Rata-rata kawan-kawan kata selepas 3 hari dah ok.

Alhamdulillah, hari ni dah seminggu cabut gigi. Dah tak sakit, dah boleh makan macam biasa. Nak kena pergi cabut benang tapi belum pergi lagi. Risau pula kalau kena jahit lagi sekali sebab lubang tak tertutup, malah macam makin besar pula. Harap-harapnya cepat la sel-sel baru tumbuh kembali.

 

Kalau gigi bongsu tumbuh elok dan tak sakit, tak perlu cabut pun takpe. Tapi kalau memang keluarnya senget memang kena cabut. Tapi sakit seminggu lepas tu dah ok , berbanding dengan sakit banyak kali sebab gigi tu nak keluar tapi tak boleh. Apa pun, alhamdulillah dah selamat cabut 1 gigi.

Jom share pengalaman cabut gigi bongsu anda di bawah pula..

Kami ialah PENGEDAR SAH SHAKLEE anda di Bandar Saujana Putra! Sila SMS/ WhatsApp ke +6010-4289601 (Hanis) untuk self pick-up di Bandar Saujana Putra.

Your Shaklee Independent Distributor
Hanis Amin
♥ SMS | WhatssApp : 010-4289601
♥ Shaklee ID : 837662
♥ FB Page : http://www.facebook.com/HanisHealthyLife
♥ Email : hanisamin@gmail.com

3 Responses to “Pengalaman cabut gigi bongsu”

Leave a Reply

CommentLuv badge

Translator
Translator Plugin
Ayat seribu dinar
Ahlan wasahlan…
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat datang ke Hanis Healthy Life. Hanis Amin adalah pengedar Shaklee yang sah, yang juga pengguna kepada produk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi kami di
email : hanisamin@gmail.com
sms/WhatsApp : +6010-4289601

Terima kasih.

Hazu Enterprise (SA0175455-W)

Set Istimewa untuk anda!

Breastfeeding Set
(Set Penyusuan)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Confinement Set
(Set Berpantang)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Skin Care Set
(Set Penjagaan Kulit)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Healthy Weight Set
(Set Berat Badan Sihat)

Testimonial : KLIK SINI

==========================

Baby & Children Health
(Kesihatan Bayi & Kanak-kanak)

Informasi


Sertai kami di Facebook!


Ada pertanyaan atau komen?